Dishonored: Definitive Edition review
Dishonored: Definitive Edition logo

Dishonored: Definitive Edition review

Ja, het is weer zover, een remake van een game naar de huidige generatie consoles. Sommigen zijn beter dan andere en ditmaal is Dishonored aan de beurt. Dishonored: Definitive Edition is verschenen en ik mocht er mee aan de slag. In 2012 kreeg de game van ons een dikke 9.5. Wat voor verbeteringen biedt deze Definitive Edition? Lees het in de review.

Definitief gedefinieerd
Om een kort beeld te geven van het verhaal kun je hieronder een stukje uit de review van Dishonored lezen, geschreven door Richard.

Een schilderij vol met wraak

Het verhaal van Dishonored komt snel op gang en is een spannende en boeiende reis over wraak en gerechtigheid. Je speelt Corvo, de bodyguard van de Keizerin van Dunwall. De lieve leidster van de stad wordt al snel vermoord en Corvo krijgt onterecht de schuld. Hij wordt in de gevangenis gegooid om zijn lot af te wachten. Een mysterieus persoon, The Outsider genaamd, helpt je te ontsnappen en heeft met jou de plannen om de nieuwe regering van Dunwall over de kop te gooien. The Outsider geeft je speciale krachten om dit te doen en laat aan hem de keuze hoe de nieuwe leiders moeten worden aangepakt. Samen met een groepje loyalisten is het aan Corvo om wraak te nemen op degenen die hem in de problemen hebben gebracht en de keizerin gedood hebben. Ondertussen gaat Dunwall bijna ten onder aan een rattenplaag en een onbekende ziekte die besmette mensen in hersenloze ‘weepers’ verandert. Niets is echter wat het lijkt en zonder al te veel te verklappen, wil ik in ieder geval zeggen dat er een keiharde plottwist op je staat te wachten.

Dishonored zit qua verhaal nog steeds uitstekend in elkaar en daar valt dan ook niets over te zeggen. Je hebt nog steeds een enorme speelvrijheid. Je kunt missies aanpakken zoals jij wilt. Wat uiteraard veel terug komt in stealth games van nu, is dat je een beetje in de non-lethal richting wordt geduwd. In het geval van Dishonored word je redelijk gedwongen niet teveel mensen te doden. Doe je dit wel, dan wordt de stad Dunwall nog donkerder, grauwer en viezer. Ook zullen er veel meer weepers zijn. Dit zijn mensen die in een ver stadium van de plaag terecht zijn gekomen.


Zoals met elke definitieve editie van een spel, is ook Dishonored grafisch wat verbeterd. Echter, het verschil is niet gigantisch. Dishonored heeft een bijzondere art-style, waardoor de gehele game schilderachtig, grauw oogt. Geen gradatie van grafische verbetering zou daar wat aan moeten doen. De game verder biedt eigenlijk geen echte vernieuwing, behalve dat het voorzien is van alle tot dusver verschenen DLC.

Conclusie
Dishonored: Definitive edition lijkt vooral bedoeld om weer wat ogen te verstigen op Arkane Studios en Bethesda. Dishonored 2 is natuurlijk aangekondigd, dus is het tijd om weer even een spotlight te schijnen op het eerste deel. Deze Definitive Edition biedt namelijk vrijwel geen vernieuwing en heeft behalve de DLC geen meerwaarde voor terugkerende spelers. Echter, als je de game nog nooit eerder hebt gespeeld, is het wel de moeite waard. Het verhaal van Dishonored staat nog steeds als een huis en het is absoluut één van de betere games van de vorige generatie consoles. Dishonored kreeg natuurlijk niet voor niets zo’n hoog cijfer van ons. Het feit dat alle downloadable content mee komt, zorgt er voor dat het een aardig pakketje is.
Wat is HOT:
Uitstekend verhaal
Downloadable Content
Wat is NOT:
Weinig nieuws

Dax Pegels

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Bram_M99 op donderdag 15 oktober, 2015 om 15:02:05 quote

GN "Ultima"

1827 posts
Laatst gespeeld op de PS3 toen hij gratis was met PlayStation plus, erg toffe game! Al zou ik hem niet opnieuw kolen voor PS4, daar heeft hij net iets te weinig vernieuwing voor.
via iPhone
Gepost door mheiden21 op donderdag 15 oktober, 2015 om 15:51:54 quote

GN "Commander"

1081 posts
Hmm misschien dat ik em een keer koop als ie ergens voor een zacht prijsje ligt, nog zoveel games om uit te spelen voorlopig ben ik nog wel onder de pannen.
Gepost door Speedredz op donderdag 15 oktober, 2015 om 16:49:50 quote

Sonic

273 posts
Dishonored is wel een toffe game
via iPhone
Gepost door Corneliuscan op donderdag 15 oktober, 2015 om 18:38:16 quote

Pacman

87 posts
Heb hem gelijk op de release dag gekocht. Niet omdat ik snakte naar een geupgrade Dishonored. Maar om gewoon weer het spel te kunnen spelen. Één van de beste spellen die ik ooit heb gespeeld. De sfeer is zo fantastisch goed gedaan en de gameplay is gewoon Super vloeiend. Kan niet wachten op het tweede deel. Kijken wat ze daarvan bakken.
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Playstation 4 review
Dishonored: Definitive Edition packshot
Advertentie