Get Even review
Get Even logo

Get Even review

Get Even oogt op het eerste gezicht als een dertien-in-een-dozijn-game. Het is een first-person shooter over Cole Black (hoe weinig persoonlijkheid kan een naam uitstralen?), een man die wakker wordt op een vreemde plek en zich niet herinnert hoe hij daar is beland. De opeenstapeling van clichés zorgde ervoor dat mijn verwachtingen vooraf niet hooggespannen waren, maar ontwikkelaar The Farm 51 wist me aangenaam te verrassen.

Geen first-person shooter
Get Even is namelijk niet wat ik had verwacht en juist daarin zit de kracht van de game. Het spel bleek namelijk al snel meer dan een simpele first-person shooter. Get Even heeft veel trekjes van een thriller-exploratiegame en voegt daar soms zelfs een vleugje horror aan toe. Sterker nog: Get Even is juist het sterkst wanneer het geen first-person shooter probeert te zijn.

Als FPS is Get Even namelijk zeer matig. The Farm 51 introduceert genoeg vernieuwende spelconcepten om het schieten interessant te houden, maar aan de shooter-mechanics voel je constant dat Get Even geen AAA-productiewaarden had. Gelukkig zul je slechts een beperkt deel van de tijd schieten. Sterker nog: de game moedigt je aan om zoveel mogelijk stealthy te spelen en er is zelfs een trofee te verdienen wanneer je de eindcredits bereikt zonder vijanden te doden. Schieten is dus allesbehalve een must en wanneer je jouw wapen zoveel mogelijk opgeborgen houdt, komt Get Even het best tot zijn recht.


Mysteries
Get Even bevat namelijk een meer dan degelijk verhaal dat zich al snel ontvouwt tot interessante mystery. Ik kan weinig zeggen zonder dingen te verklappen, maar de aanvankelijk uitgekauwde premisse (probeer je herinneringen terug te vinden) legt de basis voor een spannend plot dat je meer dan eens op het verkeerde been zet. Hoewel Cole Black zich nooit ontvouwt tot een diepgaand personage, weten de mysteries die je constant voorgeschoteld krijgt genoeg te intrigeren.

Het grootste probleem van Get Even is dat er tussen die intriges veel saaie momenten zitten. Een volledige playthrough duurt zo'n twaalf uur en hoewel dat op zich genoeg is voor een spel zonder multiplayer, merk je dat het verhaal eigenlijk voor acht uur aan content bevat. Je wordt dus regelmatig gedwongen om te backtracken en dat is simpelweg niet leuk. Bovendien valt de ondermaatse grafische kwaliteit van de omgevingen enkel meer op wanneer je er voor de tweede, derde of vierde keer doorheen loopt.

Conclusie
Get Even presenteert zichzelf als first-person shooter, maar is veel meer dan dat. Het is een intrigerende mystery-game waarin een centrale rol weggelegd is voor exploratie. Zowel qua gameplay als verhaal weet Get Even regelmatig te verrassen en de resulterende cocktail van Metal Gear Solid, Alan Wake en Inception is uniek. Helaas zijn de ambities van Get Even te hoog voor het productiebudget en dat is duidelijk te merken. De mechanics rammelen regelmatig en ook op technisch vlak is Get Even niet moeders mooiste. Bovendien haalt het backtracken je regelmatig uit de flow, zeker tegen het einde van het verhaal. Kun je je daar echter overheen zetten, dan is deze thriller zijn zachte prijskaartje van 29,99 euro meer dan waard. Get Even is namelijk van begin tot eind verrassend.
Wat is HOT:
Intrigerende, verrassende ervaring
Unieke sfeer
Exploratie is leuk
Wat is NOT:
Repetitief backtracken
Matig afgewerkt
Ondermaatse shooter mechanics

Leon Kempers

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Houserz op woensdag 5 juli, 2017 om 09:38:24 quote

GN "Commander"

1397 posts
Het is voor het eerst dat ik van deze game hoor maar hij lijkt me erg interessant.
Gepost door jelte23 op woensdag 5 juli, 2017 om 10:32:46 quote

GN "Die Hard"

580 posts
Ik ga deze game zeker spelen, maar ik wacht even. Ik vermoed dat hij over een jaartje voor nog goedkoper verkrijgbaar zal zijn.
via iPhone
Gepost door Tom op woensdag 5 juli, 2017 om 10:47:58 quote

Eindredacteur

12898 posts
Dit is wel typisch zo'n game die in de eerstvolgende Steam Sale al meteen voor de helft van de prijs geklapt wordt, zo lijkt me.

Persoonlijk kon ik niet echt heel warm worden van wat ik tot dusver van Get Even heb gezien, maar wellicht is het inderdaad nog een mooie koop uit de budgetbak, ooit.

Gepost door mmx op woensdag 5 juli, 2017 om 14:37:03 quote

GN "Sickness"

2468 posts
Ik denk dat ik ook wacht op de boedelbak .Maar ik vind de prijs netjes .
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Playstation 4 review
Get Even packshot
GN score: 7.0
Bezoekers score (-):
Geef hier jouw score:
Toevoegen aan:
Advertentie

Screenshots

  • Get Even screenshot nr. 1
  • Get Even screenshot nr. 2
  • Get Even screenshot nr. 3
  • Get Even screenshot nr. 4
  • Get Even screenshot nr. 5