Tiny Tina's Assault on Dragons Keep review
Borderlands 2 logo

Tiny Tina's Assault on Dragons Keep review

Borderlands 2 heeft al meerdere malen fantastische DLC mogen ontvangen. We hebben ondertussen piraten aangedaan, knotsgekke arena-battles gehad en we hebben gejaagd op de grootste beesten van Pandora. Nu is het tijd voor de publiekslieveling: Tiny Tina. Samen gaan we naar een fictieve wereld waar we weer een nieuw avontuur zullen beleven die niet alleen nieuwe wezens en wapens introduceert, maar ook een waarlijk einde zal zijn van het gehele Borderlands 2 verhaal.

Nog eenmaal worden we verwend door Gearbox, die weer met een nieuw stukje DLC komt aanzetten. Deze vierde en tevens laatste verhalende DLC (onderdeel van de Season Pass) volgt het verhaal van Tiny Tina, die op een ‘Dungeons and Dragons’-manier het verhaal vorm geeft. Ze speelt om precies te zijn een spelletje Bunkers & Badasses, samen met Brick, Maya en Mordecai, de bekende Crimson Raiders van het hoofdverhaal.

Draken, monsters, kastelen en prinsessen
Zoals een echt Dungeons and Dragons-verhaal betaamd hebben we te maken met een Middeleeuws verhaal. Zo passeren alle clichés: trotse ridders, gevaarlijke draken, beeldschone prinsessen, mysterieuze gangen en gevaarlijke tovenaars. Gearbox weet dit heel erg leuk te combineren door de meest bekende Borderlands 2 karakters in dit nieuwe verhaal te plaatsen. Denk aan Handsome Jack die zich verkleed als 'The Handsome Wizard', of de spectaculaire terugkeer van Ronald 'The White Knight' (get it?) en ook komt Mister Torgue 'IRRELEVANT' de boel weer zonder reden opblazen. Allemaal zwaar over de top maar oh, oh, oh, wat zijn we toch gaan houden van deze typische Borderlands 2 charme.


Humor
Fans van de kenmerkende Borderlands humor kunnen hun geluk niet op. Elke scene, elk gesprek en elke nieuwe vijand zal waarschijnlijk gepaard gaan met een glimlach en soms zelfs schater gelach! Persoonlijk is dit dan ook het grappigste stukje DLC dat Gearbox tot nu toe heeft uitgebracht. Het verhaal brengt je daarnaast op de meest ludieke locaties waaronder afgelegen dungeons, typische gotische dorpjes en een heuse Irish Pub waar Moxxi wederom de boezem uhhh, biertjes staat te tappen. De bekende 'slotmachines' zijn ook hier weer van de partij. Deze keer werken ze op Eridium, dat paarse goedje, in plaats van geld. De prijzen liggen dus aanzienlijk hoger maar de payout is dan ook een waar genot voor de doorgewinterde Vault Hunter.

Naast dat het verhaal ontzettend grappig is, hebben de makers het ook pittiger gemaakt. Als een waar einde van de game huisvest hij dan ook de meest pittige vijanden die de game te bieden heeft. Verwacht bazen die verschillen van level 38 tot 42. Pittig dus! Er wordt dan ook aangeraden dit stuk DLC pas als allerlaatst te spelen, qua verhaal en qua moeilijkheidsgraad. Al met al dus perfect voor de speler die aan het einde van de rit uitdaging zoeken.

Conclusie
Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep is wederom de overtreffende trap als je praat over content. De humor staat weer voorop en het Dungeon en Dragons-concept past dan ook perfect bij de krankzinnige Borderlands 2 ervaring. Verwacht meer nieuwe loot, meer nieuwe vijanden dan alle voorgaande DLC bij elkaar en een waardig einde van Borderlands 2. Daarbij lijkt dit de uitgelezen kans om Krieg uit te proberen, de recent vrijgegeven nieuwe aanvulling op het Vault Hunters team. Jammer genoeg is dit het laatste stukje verhalende content wat Gearbox zal uitgeven, maar een waar feestje is het wel!

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep is gratis te downloaden voor Season Pass houders. Spelers die dit stukje data niet hebben kunnen deze DLC downloaden voor 14,99 voor PS3, Xbox 360 en PC.
Wat is HOT:
Humor
Content
Story
Pittig
Wat is NOT:

Jaimy Kortenhoff

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door ShadyXL op dinsdag 25 juni, 2013 om 17:57:34 quote

GN "Sickness"

2619 posts
Tiny Tina heeft geen minpunten. Zo te zien heeft de DLC ook geen minpunten
Beoordeling van ShadyXL: 10
Gepost door Kimixi op zaterdag 6 juli, 2013 om 13:44:43 quote

Prince of Persia

113 posts
Wat een geweldige DLC was dit! Humor is all over the place! Ik kan niet wachten op Borderlands 3
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PC review
Borderlands 2 packshot
Advertentie