World of Warcraft review
World of Warcraft logo

World of Warcraft review

World of Warcraft is een MMORPG in Azeroth, de wereld van Warcraft. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: The Frozen Throne hebben de volkeren in Kalimdor en The Eastern Kingdom zich hersteld en hebben ze hun beschaving weer opgebouwd. De Lich King en zijn Burning Legion zijn dan wel verslagen, maar het verbond tussen de Alliance en de Horde geldt nog steeds. Opnieuw staat Azeroth op het randje van de oorlog en op dat moment begin jij je immense avontuur in World of Warcraft...

MMORPG
World of Warcraft is een MMORPG, oftewel een Massive Multiplayer Online Role-Playing Game. Dit betekent dat je een eigen character aanmaakt en in een uitgestrekte fantasiewereld tegen monsters en vijanden vecht. Dit levert je experience points op en zo kun je levels omhoog gaan. Ook kun je verschillende items vinden, kopen en verkopen en speciale dingen leren.
Het verschil met een gewone RPG zoals Final Fantasy of Fable is echter dat je de game online speelt. Samen met duizenden andere mensen speel je op een server en voer je samen of tegen elkaar quests uit of kill je wat monsters. Blizzard update de game regelmatig met nieuwe werelden, quests, items, abilities en andere mogelijkheden en daardoor is de game oneindig speelbaar. Het spel is ongelooflijk verslavend en een kort potje spelen voor het slapen duurt al gauw tot in de vroege uurtjes, met pijn in de ogen en kramp in je vingers.Servers, Rassen, Klassen en Specialisaties
World of Warcraft is zo'n groot, compleet en complex spel dat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen. Laten we dan maar beginnen bij het begin; het kiezen van een server. Er zijn namelijk 3 soorten realms, namelijk PvE (Player versus Environment), PvP (Player versus Player) en RolePlaying. In PvE neem je het vooral op tegen de monsters en de kwade krachten in Azeroth, waarbij je in PvP vooral de Alliance of de Horde moet uitroeien. Vooral PvP is erg populair omdat je bijvoorbeeld ook mee kan doen aan hele veldslagen en belegeringen.
Dan het aanmaken van je eigen character. In World of Warcraft kun je kiezen uit 8 rassen en 9 klassen. De Humans, Night Elves, Dwarves en Gnomes horen bij The Alliance en de Orcs, Undead, Tauren en Trolls hebben een verbond gesloten als The Horde. Wanneer je een ras gekozen hebt kun je hem helemaal aanpassen aan geslacht, huidskleur, haarkleur, haarstijl, gezichtshaarstijl enzovoorts zodat niemand er hetzelfde bijloopt. Daarnaast kun je ook een klasse kiezen zoals een Warrior, Hunter, Warlock, Shaman, Rogue, Druid, Priest, Paladin of een Mage. Elk ras heeft zo zijn voor- en nadelen en omdat elk ras een ander beginpunt heeft, hebben ze andere quests en kun je van een heel ander verhaal spreken. Ook het verschil tussen de klassen is erg groot, Warriors zijn bijvoorbeeld goed in close-combat gevechten, waar Hunters vooral met pijl en boog goed zijn en een Mage gebruikt weer heel veel magie. De een is weer goed bestand tegen de ene soort damage, de ander heeft weer op een ander vlak een bonus en elk ras heeft niet elke klasse. De keuze welk ras en welke klasse je neemt staat vast, dus denk hier goed over na.
Je kunt later in de game nog wel je specialisaties veranderen. Je kunt maximaal 2 specialisaties hebben en 3 vaststaande basisspecialisaties. Hoe vaker je een specialisatie gebruikt, hoe beter je er in wordt. First Aid, Fishing en Cooking staan vast maar je kunt kiezen om Alchemy, Blacksmitting, Enchanting, Engineering, Herbalism, Mining, Leatherworking, Skinning of Tailoring te nemen als specialisatie. Deze zijn vaak goed te combineren, zoals Mining met Blacksmitting, Herbalism met Alchemy en Skinning met Leatherworking.Quests
Wanneer je dan klaar bent met het maken van je character wordt je in de hoofdstad van jouw ras gespawnd. Voor de mensen is dit Storm Wind, voor de Night Elves Darnassus, voor de Dwergen Iron Forge, voor de Orks The Valley of Trials enzovoorts. Hierin wordt je in het begin doormiddel van simpele quests wegwijs gemaakt in de game, maar de interface is zo simpel en goed opgezet dat het zichzelf wijst. Je levens-, en experiencemeter, je items, je equipment, je aanvallen, alles is duidelijk opgezet. Onderin je scherm heb je een strook met icoontjes die een aanval voorstellen en zo hak je door een vijand aan te klikken en een aanval aan te klikken al binnen enkele seconden je eerste experience points binnen.
Experience points verdien je door monsters te verslaan, door nieuwe gebieden te ontdekken maar ook door quests te voltooien. De quests in World of Warcraft zijn in het begin nogal standaard. Er wordt van je verwacht dat je 10 schorpioenen dood en hun staarten meeneemt, maar later in de game wordt je er al op uitgestuurd om de plannen om de Orks aan te vallen te vernietigen en zijn er ook nog escort- en partyquests. Die moet je samen met andere mensen in een party doen.

Je kunt namelijk met een grote groep mensen samen monsters verslaan en quests oplossen. Hierdoor combineer je elkaars kracht en ben je veel sterker maar deel je wel de experience points en het verdiende geld. Later in de game kun je ook een blijvende party, een Guild (Gilde) oprichten. Dit zou je kunnen zien als een clan en het is erg leuk om in een guild te zitten.

Gigantisch
De wereld van Azeroth in World of Warcraft in gewoonweg gigantisch. Toen ik na een half uur lopen dacht dat ik wel aan de andere kant van Kalimdor was had ik het mis, ik had slechts één van de vele provincies doorkruist. Grand Theft Auto: San Andreas is er niks bij.
Net zoals in GTA heb je ultieme vrijheid om te gaan en staan en ook te doen wat je wilt. Het is niet erg aan te raden om met een laag level naar de verre provincies te gaan omdat daar sterke monsters zitten, maar de game geeft je wel de keus. En wanneer je doodgaat is dat ook geen ramp, je geest wordt weer levend bij de dichstbijzijnde Spirit Healer en je zult dan als geest in het dodenrijk je lichaam moeten terugvinden.

De Wereld van Warcraft is naast groot ook nog eens heel erg mooi. Terwijl je door de bergen loopt ontdek je weer een nieuw pad dat naar een verborgen stad voert, waar je weer een tunnel vindt naar de oceaan, waar je een vuurtoren ontdekt waarvandaan je weer een nieuwe eilandengroep te zien is. Er is altijd wel wat te beleven en te ontdekken en dat houdt de game zo verslavend.Duur
World of Warcraft is een MMORPG. Naast het feit dat je de standaard €44,99 voor de game in de winkel betaald zal je ook een vast bedrag per maand moeten betalen om de game te blijven spelen. Dit geld gebruikt Blizzard om de servers draaiende te houden maar vooral om steeds nieuwe content aan de game toe te voegen. Nieuwe werelden, quests, items en abilities bijvoorbeeld.
Per losse maand zal je €12,99 moeten betalen, per kwartaal kost het €11,99 de maand en per halfjaar €10,99 per maand. Dit betekent dus dat je voor een halfjaartje gamen maarliefst 110 euro kwijt bent, maar geloof me, het is het waard. Je kunt betalen met een credit-card of Paypal maar Blizzard komt ook met kraskaarten. Deze koop je in de winkel en met de code erop kun je weer 2 maanden spelen.

Graphics en geluid
De graphics van World of Warcraft zijn geweldig. De omgevingen zijn echt fantasievol en de characters allemaal mooi en cartoony. De animaties zijn ook top en de achtergrondmuziek en de geluidseffecten zijn dik in orde omdat ze nooit gaan vervelen. De aanvallen, of het nou een simpele houw of een ingewikkelde spreuk is, zijn stuk voor stuk erg cool en je kunt niet wachten om een nieuwe aanval te proberen zodra je hem geleerd hebt. Het gevoel voor sfeer in de game is bijna perfect. De wereld van Azeroth gaat bijna voor je leven en geen enkele plek is hetzelfde of lijkt op elkaar. De uitgestrekte bossen, valleien, gebergten en steden laten je mond keer op keer openvallen en het is allemaal heel erg kleurrijk zonder dat het kiddy wordt.

Conclusie
MMORPG's, Everquest, Final Fantasy XI, Star Wars: Galaxies en alle andere games werden tot nu toe gezien als spellen die gespeeld werden door nerds die tot diep in de nacht verslaafd waren aan een game en geen sociaal leven hadden. World of Warcraft heeft de kracht om de MMOGame's ook bij de massa populair te maken en dat komt doordat de game ongelooflijk groot, erg makkelijk en tegelijk ingewikkeld, en zeer compleet is. World of Warcraft is oneindig speelbaar en is zo verslavend dat je niks anders meer wilt. Het zal je leven veranderen, zwaai maar dag met je handje naar je sociale leven en je nachtrust. World of Warcraft is in één woord geweldig!

Remco Molenaar

Minimale Systeemeisen
800 MHz Processor
256 MB RAM Geheugen
4 GB Harde Schijf
32 MB Videokaart
DirectX 9.0c
Internetverbinding
Aanbevolen Systeemeisen
1.5 GHz Processor
512 MB RAM Geheugen
4 GB Harde Schijf
128 MB Videokaart
DirectX 9.0c
Breedband-internetverbinding (ADSL of Kabel)
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Dark_Phoenix op zondag 8 juli, 2007 om 14:22:04 quote

GN "Commander"

1437 posts
Beoordeling van Dark_Phoenix: 9
Gepost door matthijs 2088 op zaterdag 27 oktober, 2007 om 16:04:41 quote

Sonic

256 posts
lol noobie game
Beoordeling van matthijs 2088: 7
Gepost door Kaassouffl3 op donderdag 27 december, 2007 om 19:03:47 quote

GN "Commander"

1333 posts
KWil al cker 5 maanden dit spel gaan halen... maar komt er steeds niet van
Gepost door pokemonfreakje op woensdag 2 januari, 2008 om 13:35:07 quote

Pong

25 posts
ik heb dit spell het is echt vet je hebt veel classes bijv: rogou hunter mage warlock paladin priest en shaman echt vet
Beoordeling van pokemonfreakje: 10
Gepost door laki op dinsdag 19 februari, 2008 om 15:10:30 quote

Prince of Persia

141 posts
volgens mij is je vrije tijd snel weg als je dit spel gaat spelen
Gepost door hgrs1 op zaterdag 5 april, 2008 om 10:32:23 quote

n00b

7 posts
Je kan het spel ook gratis spelen,met een free server maar dat is niet bij Blizzard.Bij zo'n free server heb je wel veel meer bugs enzo...En het traint soms vele sneller,niet echt aan te raden,ik heb het spel zelf en zo verslavend vind ik het niet (hangt er van af wat je verslavend vind )
Beoordeling van hgrs1: 9
Gepost door heidezoomer op donderdag 10 juli, 2008 om 20:51:55 quote

n00b

3 posts
Het is een stomme game. Het is alleen geldverspilling 110€ voor een half jaar ! Het is opzich een leuke game maar 13€ per maand is te veel
Beoordeling van heidezoomer: 8
Gepost door V4n3ll3 op donderdag 4 september, 2008 om 09:25:29 quote

n00b

2 posts
like wtf? het kost 12,50 per maand deel dat door 30 das 0,41 cent per dag. Als je dat nog niet kan betalen pfff
Beoordeling van V4n3ll3: 7
Gepost door veronja op maandag 6 oktober, 2008 om 09:02:16 quote

Prince of Persia

117 posts
bwa ik weet niet ik heb net de 10 dagen gratis trial geprobeerd en ik vond het wel goed. maar niet de moeite waard om het te kopen ik ken betere games die ik zou kopen
Beoordeling van veronja: 7
Gepost door timoduuhhh op dinsdag 21 oktober, 2008 om 20:03:31 quote

n00b

10 posts
heej,

waar kan je die trailer spelen dan want ik wil het ook wel eens proberen

en trouwens als ik op deze site kom gaat mijn pc opeens heel langzaam doen

Beoordeling van timoduuhhh: 9
Gepost door timoduuhhh op donderdag 23 oktober, 2008 om 19:54:07 quote

n00b

10 posts
ik denk dat ik niet echt antwoord ga krijgen
Beoordeling van timoduuhhh: 9
Gepost door fonz op donderdag 23 oktober, 2008 om 19:59:52 quote

n00b

1 posts
hallo allemaal

world of warcraft is best cool op darkmoon faire van horde in de guild hecto mundo het gaaf allemaal jij moet het is probereen dan zie ik je wel

Beoordeling van fonz : 9
Gepost door veronja op dinsdag 28 oktober, 2008 om 20:42:36 quote

Prince of Persia

117 posts
timoduuhhh schreef:
heej,

waar kan je die trailer spelen dan want ik wil het ook wel eens proberen

en trouwens als ik op deze site kom gaat mijn pc opeens heel langzaam doen

gwn op de blizard site kan zijn dat hij gedaan is. De trial van de uitbreiding met het hoofd van die nightelf op. Sorry weet niet hoe het heet

Beoordeling van veronja: 7
Gepost door ExtremeDotCom op vrijdag 8 mei, 2009 om 22:22:03 quote

GN "Die Hard"

987 posts
heidezoomer schreef:
Het is een stomme game. Het is alleen geldverspilling 110€ voor een half jaar ! Het is opzich een leuke game maar 13€ per maand is te veel

Dat vind jij ik speel het al een jaar als je het berekent is het 2 cent per uur en zolang je maar plezier maakt!

Beoordeling van ExtremeDotCom: 10
Gepost door ExtremeDotCom op vrijdag 8 mei, 2009 om 22:22:54 quote

GN "Die Hard"

987 posts
matthijs 2088 schreef:
lol noobie game

noobie game,hum??zeg dat maar eens tegen die 10 miljoen players van WoW!!

Beoordeling van ExtremeDotCom: 10
Gepost door game-gast op dinsdag 14 juli, 2009 om 23:11:02 quote

Prince of Persia

158 posts
lijkt mij veel te duur! Ik speel nu drakensang, dat is ongeveer hetzelfde, maar dan niet online, maar wel gratis!!
Gepost door pietersen9 op vrijdag 25 september, 2009 om 22:32:36 quote

Prince of Persia

118 posts
ik heb het spel zelf en spele het ruim al van af het begin dat het uit kwam
Beoordeling van pietersen9: 10
Gepost door Derpina op zondag 18 oktober, 2009 om 16:32:38 quote

Pacman

75 posts
Ik heb het spel,alleen is m'n pc gecrasht. Maar de tijd die ik gespeeld heb was gwoon geweldig. De opbouw van het verhaal,de personages,de graphics...Fantastic! Ik ga denk ik WoW opnieuw kopen(hehe... ). En de film die in 2011(!)komt,MOET ik ook zien... Greetz Gamezgirl
Beoordeling van Derpina: 9
Gepost door Dotz op dinsdag 13 april, 2010 om 20:39:26 quote

GN "Die Hard"

741 posts
matthijs 2088 schreef:
lol noobie game

lol zo'n noobie reactie heb ik nog nooit gezien

Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PC review
World of Warcraft packshot
GN score: 9.1
Bezoekers score (144): 8.7
Geef hier jouw score:
Toevoegen aan:
Advertentie

Screenshots

 • World of Warcraft screenshot nr. 1
 • World of Warcraft screenshot nr. 2
 • World of Warcraft screenshot nr. 3
 • World of Warcraft screenshot nr. 4
 • World of Warcraft screenshot nr. 5
 • World of Warcraft screenshot nr. 6
 • World of Warcraft screenshot nr. 7
 • World of Warcraft screenshot nr. 8
 • World of Warcraft screenshot nr. 9
 • World of Warcraft screenshot nr. 10
 • World of Warcraft screenshot nr. 11
 • World of Warcraft screenshot nr. 12
 • World of Warcraft screenshot nr. 13
 • World of Warcraft screenshot nr. 14
 • World of Warcraft screenshot nr. 15