LittleBigPlanet krijgt geen publieke beta meer

LittleBigPlanet is een game waar zowel het publiek als Sony zelf veel van verwacht. Deze puzzelgame zal vooral dankzij de ongekende mogelijkheden van user-created content voor heel veel afwisseling gaan zorgen. Vorige week bleek al dat er veel onduidelijk was omtrent de beta van LittleBigPlanet. Een producer gaf aan dat een beta in de zomer zou starten, maar die uitspraak werd al snel ontkracht.

Vandaag wordt duidelijk waarom men dit direct weer tegensprak, want er zal namelijk geen publieke beta meer gehouden worden. Sony Europe heeft laten weten dat ze de game zelf intern gaan testen. Waarom hiervoor gekozen is, blijft onduidelijk. Het lijkt aannemelijk dat men zich zo beter kan richten op de geplande release, ergens in oktober. Een gewone demo van de game blijft echter nog steeds op de agenda staan.


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Wil je meer weten over LittleBigPlanet? Check dan snel onze Fast Forward!

LittleBigPlanet zal in oktober verschijnen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Somal's avatar

    das is klote:P

  2.   
    Lashrom's avatar

    Jammer 🙁

  3.   
    Jostii's avatar

    erg jammer ik had graag meegedaan aan een beta van dit spel 😮 🙁

  4.   
    ms13694's avatar

    mmmmmm………….. nie egt een spel voor mij! (kben erg standaard 😆 )

  5.   
    delta62's avatar

    Nee, dit is ook niet echt een spel voor mij. Ik heb ook geen PS3 maar als ik er een had zou ik het toch niet kopen.

  6.   
    Bello 2185's avatar

    Als ik een PS3 had zou ik het jammer vinden maar goed, ik heb er geen dus dat is geen probleem. 😛

  7.   
    ps3 gek's avatar

    Jostii schreef, "erg jammer ik had graag meegedaan aan een beta van dit spel 😮 🙁 "

    me too. Ik koop deze wel 😛

  8.   
    RockMan's avatar

    jammer 🙁