Nintendo toont nieuw design en mogelijkheden Wii U-controller; heet officieel GamePad

Nintendo heeft zojuist via de Nintendo Direct broadcast nieuwe details over de tablet-controller van de Wii U bekendgemaakt. Als eerste kregen we te horen dat de controller officieel Wii U GamePad gaat heten. Deze naam komt nog uit het tijdperk van de NES, waarvan de controller ook GamePad werd genoemd.

Veel belangrijker is het nieuwe design die de controller van de Wii U heeft gekregen. Vorig jaar kregen we tijdens de E3 nog een prototype de Wii U tablet te zien, maar nu heeft Nintendo een officieel design voor ons klaarstaan. Zo zijn de circle pads vervangen voor analoge sticks. Deze zijn gemakkelijk in 360 graden te bewegen en geven ook de mogelijkheid om ingedrukt te worden. De andere knoppen op de controller zijn allemaal wat verplaatst en nu makkelijk te bereiken. Verder zijn op de achterkant van de GamePad handgrepen toegevoegd zodat gamers de toch wat grote GamePad goed kunnen vasthouden.

Nintendo sprak ook over enkele features van de GamePad. Zo kan de controller ook gebruikt worden als de Wii U uit staat. Deze functioneert dan als een infrarood afstandbediening voor de TV. Ook kan er, zoals de geruchten al deden vermoeden, content van de GamePad naar de TV gesleept worden. Een goed voorbeeld hiervan is een video die natuurlijk mooier is om op de TV te bekijken, maar via de controller makkelijk opgezocht kan worden. Hetzelfde geldt, zoals we al wisten voor games. Deze kunnen gemakkelijk tussen de TV en tablet verwisseld worden. Verder bevat de GamePad nog eens een NFC lezer en schrijver. Hiermee kan er informatie draadloos van een kleine chip afgelezen en opgeschreven worden. Deze chip kan in allerlei producten verstopt worden, een kaartje, een beeldje en zelfs je eigen mobiel.

Check hieronder de nieuwe look van de Wii U GamePad.
[SCREENSHOTS]

  1.   
    Sympharion's avatar

    Veel beter zo! 😀

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    Tof ding, beter design zo. Het kan nog echt wat gaan worden met de Wii U.

  3.   
    fdennis's avatar

    Een nieuwe gameconsole nu uitbrengen die grafisch niet veel sterker is dan de Ps3 en de 360. Volgens mij blijft Nintendo gewoon achter de feiten aanlopen. Ze komen met de gamepad als controller wel met iets innovatiefs maar een echte hardcore gamer wacht denk ik toch op de next gen ps of xbox. Des al nietermin ben ik morgen erg benieuwd wat Nintendo laat zien. Al verwacht ik dat het een casual gamer console gaat worden zoals de Wii ook was.

  4.   
    Neolite's avatar

    Zoals altijd is Nintendo weer heel erg inovatief bezig! Alleen ik blijf huiverig over de grafische capaciteiten van de console, hiermee lopen ze het risico dat grote uitgevers de multiplatformers op den duur niet meer uitbrengen op de Wii U.