Beeldkwaliteit van de DS Lite velen malen beter

Dat de Nintendo DS Lite een ander soort verlichting van het scherm zou hebben dan de gewone DS, was al bekend. Maar nu is ook te zien wat deze nieuwe belichting doet met de beeldkwaliteit van de DS Lite. Op het plaatje is duidelijk te zien dat het beeld van de DS Lite helderder, scherper en betere kleuren bevat dan zijn voorganger. Dit betekend dus dat je de games nog beter kan beleven. Het enigste nadeel is wel dat de kwaliteit waarschijnlijk alleen zo goed is op de hoogste stand van het scherm en die is niet bepaald energiezuinig. Het plaatje dat de DS met de DS Lite vergelijkt is hieronder te zien.

Het grootste verschil met de oude DS is toch wel dat de Nintendo DS Lite een heel stuk kleiner en lichter is dan de gewone DS. Het nieuwste speeltje van Nintendo is namelijk 133mm breed, 73.9mm hoog en slechts 21.5mm dik. Door al deze aanpassingen is de DS Lite maarliefst 57 gram lichter dan zijn grotere broer. Ook heeft Nintendo het LCD scherm geüpgrade met nieuwe backlight. Dit zorgt ervoor dat het beeld nog mooier, lichter en scherper is. Ook geeft de nieuwe backlight de optie om de belichting van het scherm naar eigen smaak aan te passen, wat er voor zorgt dat de batterij langer gespaard kan worden door op een lagere belichting te spelen. Verder is het design een stuk strakker geworden en aangepast naar Nintendo’s nieuwe console.

De Nintendo DS Lite zal morgen gelauncht worden in Japan, waarschijnlijk zullen wij in de lente in Europa ook kunnen gaan genieten van de afgeslankte DS.

  1.   
    Cirdan's avatar

    nice;)

  2.   
    Mick.W's avatar

    wow!
    ik ga hem zeker halen

  3.   
    0glitch's avatar

    echt een prachtig ding alleen lite vind ik nou niet echt een nitendo naam Mjah da zal wel wennen…

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    als ik een nintendo ds neem weet ik niegeval welke ik neem de de lite

  5.   
    Finsj's avatar

    Je hebt binnenkort geen keuze meer welke je neemt, aangezien de DS Lite de gewone DS gaat vervangen….

  6.   
    .:DJsnake:.'s avatar

    wel mooi maar ik heb de gewone DS al 👿 had ik maar gewacht 😮

  7.   
    nEels's avatar

    Ach ik heb een jaar plezier van m’n originele DS gehad, ik had geen jaar willen wachten op de DS Lite hoor. Trouwens, misschien duurt het nog wel even voordat Lite hier in de winkels ligt.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    @ VinsjePrinsje

    de gewone ds blijft ook gewoon in de winkel liggen was al eerder gezegt