Conan Exiles verschijnt op 16 augustus ook voor Xbox One en krijgt gratis uitbreiding

Begin dit jaar kwam Conan Exiles uit via Steam Early Access en een maand later werd aangekondigd dat de game zeven grote updates zou krijgen voordat hij in 2018 definitief uitkomt. Wat niemand echter had verwacht, was dat een van die updates een volledige uitbreiding zou zijn. Toch blijkt dit het geval, want op 16 augustus verschijnt The Frozen North, een gratis expansion die de spelwereld ongeveer 70 procent groter maakt dan hij al is.

Op diezelfde dag verschijnt Conan Exiles via het Xbox One Game Preview-programma. Ook in deze versie van de game zal The Frozen North direct speelbaar zijn. Zoals de naam van de uitbreiding al doet vermoeden, gaan we naar het hoge en vooral erg koude noorden. Hier maakt Ymir de dienst uit, de heer van storm en oorlog.

Maar niet alleen wordt er een nieuw gebied toegevoegd, ook de lijst met features wordt flink uitgebreid. Zo is het vanaf 16 augustus belangrijk dat je je kleedt met het weer in gedachten: zowel de vrieskou in het noorden als de brandende zon in de woestijn kunnen namelijk dodelijk zijn als je hierop niet bent voorbereid. Niet alleen kleding hoort bij die voorbereiding, maar ook dingen als kampvuren, fakkels en bepaalde dranken.

Daarnaast wordt er een flink aantal nieuwe gebouwen en grondstoffen toegevoegd aan Conan Exiles. Sommige van die grondstoffen kunnen ook op nieuwe manieren worden verkregen, want er wordt een heus kooksysteem ingevoerd. Je kunt bijvoorbeeld mede brouwen, maar ook demonenbloedworst maken. Zelfs de imkerij doet zijn intrede in The Frozen North.

Ten slotte brengt de uitbreiding natuurlijk de nodige verbeteringen in de kern van het spel. Denk hierbij aan een betere AI en meer verfijnde combat. Conan Exiles verschijnt in het eerste kwartaal van 2018 definitief voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Check hieronder de aankondigingstrailer en de eerste screenshots van The Frozen North.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren