Lords of the Fallen 2 nog steeds in ontwikkeling; nieuwe ontwikkelaar aangetrokken

Lords of the Fallen was een van de eerste games die de Dark Souls-formule nabootste en werd gematigd ontvangen. Ondanks dat de game minder verkocht dan verwacht, was het spel wél winstgevend en zag ontwikkelaar CI Games heil in het ontwikkelen van een vervolgdeel. Het is al lang stil rondom de game, maar de ontwikkelaar laat weten dat hij nog altijd in ontwikkeling is. Ook is er een nieuwe studio in het spel gekomen als co-ontwikkelaar: Defiant.

De nieuwe co-developer heeft geen titels op zijn naam staan, maar heeft wel gewerkt met Avalanche Studios, de makers van de Just Cause-franchise. Volgens Marek Tymiński, de directeur van CI Games, had Defiant de beste pitch voor het vervolg op Lords of the Fallen.

We talked to a number of globally respected studios that had shown a strong interest in making the next LotF, and received several solid pitches. We finally decided to move forward with Defiant because we were impressed with their game concept, production expertise, and the pedigree of their developers.
Het lijkt er dus op dat Lords of the Fallen 2 zich nog altijd in een vroeg ontwikkelstadium bevindt. Eigenlijk zou de game al in 2017 moeten zijn verschenen, maar het traject van de game verloopt allesbehalve soepel. Producer Tomasz Gop stapte op, destijds onder het mom van creatieve meningsverschillen. Later bleek dat hij ontslagen was omdat CI Games zich bijna volledige richtte op Sniper: Ghost Warrior 3.

Toen deze game flopte, zag de Poolse studio in dat er te veel ambitie was voor te weinig geld, dus werden het budget en het ontwikkelteam achter Lords of the Fallen 2 verkleind. CI Games zegt dat de kwaliteit nu hogere prioriteit heeft dan de schaal van AAA-games.

In 2017 zei Marek Tymiński dat Lords of the Fallen 2 binnen twee jaar zou moeten verschijnen, maar dit is verre van zeker. We hebben nog altijd niets van de game gezien, en als de bewoording van de aankondiging van de nieuwe co-ontwikkelaar enige indicatie biedt, is er nog altijd bar weinig om te laten zien. Het zou dus best kunnen dat Lords of the Fallen 2 pas in het volgende decennium verschijnt.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    sniper ghost warrior 3 flopte ??? ik vond vind het juist een topper heefd verdacht veel weg van de far cry franchise fc3

  2.   
    MikeGevers's avatar

    the ultimate gamer boss schreef, "sniper ghost warrior 3 flopte ??? ik vond vind het juist een topper heefd verdacht veel weg van de far cry franchise fc3 "

    Dat was het hem juist: ze presenteerden dit spel als een snipergame, waarin je een sluitschutter speelt. Uiteindelijk werd het een Far Cry/Rambo-simulatie. Dat, en Far Cry deed het qua gameplay in eigenlijk elk opzicht wel beter dan Sniper: Ghost Warrior 3.

    Maar ‘floppen’ wordt hier in financiële zin gebruikt: die game is al heel snel in de budgetbak verdwenen.