Owlboy Limited Edition uitgesteld tot eind augustus

Wisten we een maandje terug nog vreugdevol te vermelden dat het ultiem koddige Owlboy een heuse Limited Edition zou krijgen, blijkt deze nu anderhalve maand uitstel opgelopen te hebben. De speciale uitvoering van D-Pad Studios’ topper op PlayStation 4 en Nintendo Switch verschijnt pas 31 augustus, in plaats van de eerder aangekondigde 13 juli.


Het Nederlandse SOEDESCO nam het uitgeven van Owlboy’s fysieke versies op zich, en verklaart nu dan ook waarom dit uitstel noodzakelijk was:
We willen dat iedereen, waar dan ook ter wereld, de Limited Edition tegelijkertijd kan ontvangen. Dit bleek een uitdaging te zijn, dus hebben we besloten om de release iets uit te stellen, zodat er een wereldwijde release kan komen. Fans zullen het vast en zeker met me eens zijn dat de Limited Edition het wachten waard is!
Aldus Marten Buijsse, Community Manager van SOEDESCO.

Evenredig verspreiden op een mondiale schaal, dat bleek dus lastiger dan gedacht. De speciale uitvoering was kort na onthulling sowieso al aardig in trek, hoogstwaarschijnlijk omdat deze toch echt aardig gelimiteerd in oplage zal zijn. Wereldwijd worden slechts 6000 exemplaren per platform beschikbaar gesteld. Een daadwerkelijk kleiner aandeel dan het gros van de “limited” uitvoeringen van vandaag de dag.

Meer weten over zowel de populaire indie-game als diens speciale editie? Lees gerust onze uitgebreide Owlboy review of klik door naar de oorspronkelijke Limited Edition onthulling.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren